EL CENTRE
 
HISTÒRIA DEL CENTRE EXCURSIONISTA
   
Anys 70 i 80
 
   

Als anys setanta i vuitanta van créixer més i més les activitats de muntanya, es van intensificar les travesses i les ascencions pertot el Pirineu. Una travessa típica en la qual participaven les Seccions Infantil i Juvenil, així com els més veterans, era la de Núria a Set Cases.
El Puigmal, el Pic Carlí, el Canigó, el Mont Perdut, la Bretxa de Rotllan i el Taillon, el Cadí-aridana-anca la porta, el Puig Pedrós, Aigües Tortes, el Montardo d'Aran...Sovint, enmig de travesses, fent nit als refugis de muntanya més diversos, amb mil anècdotes guardades al fons del cor i que afloren al pensament, és quan hom es desfà de les foteses de la vida quotidiana i s'adona de l'autèntic valor que tenen totes aquestes vivències enmig de la banalitat que ens envolta.
És també en aquella època quan comencen les primeres incursions més allunyades de les nostres muntanyes estimades. Va ser la descoberta d'altres contrades com els Pics d'Europa, la Sierra de Gredos, Mallos de Riglos, Sierra Nevada, els Alps, etc.